Yin Yoga

Hvad er Yin Yoga


I Yin yoga er det kunsten at give slip, give dig selv tid og ro i krop og sind. Det er en nærværende og fordybende praksis , hvor der er særligt fokus på bindevævet, også kaldet fascia. Bindevævet strækker sig fra toppen af hovedet til dine fødder.

 

Bindevævet er elastikkerne i vores krop. De får det hele til at hænge sammen, altså forbinder alting inden i os. Kroppen består af 70% bindevæv, og fordi bindevævet er smækfyldt af nerver, er det dermed et stort indvendigt sanseorgan og et yderst følsomt væv. Et typisk tegn på et sundt bindevæv er, når du generelt føler dig godt tilpas, føler en lethed i kroppen og en god bevægelsesfrihed.  Det kan minde om et spindelvæv, som er let og elastisk.

Hvis du derimod føler dig stiv, øm og besværet i kroppen, kan det være et tegn på dit bindevæv ikke har det godt. Når bindevævet ikke har det godt, så bliver det uelastisk/usmidigt.

 

Ved at praktisere Yin Yoga kan du afhjælpe et stift og uelastisk bindevæv. Du vil oparbejde en større lethed, større bevægelighed og fleksibilitet rundt i hele kroppen.

I Yin Yoga arbejdes der med nogle lange, dybe og blide stræk, som holdes i op til ca 5 min. 

 

Yogastillingerne går også ind og arbejder med kroppens medianbaner, de energibaner, der løber igennem hele kroppen.

Når medianbanerne stimuleres, så balanceres de, og du hjælper kroppen godt på vej til øget kropsbevidsthed, fysisk- og mental sundhed.


Paulie Zink


Paulie Zink er en amerikansk kampsportsmester, Daoyin-lærer og velkendt udøver af Monkey Kung Fu. Han grundlagde Yin yoga i slut 70érne, som også er kendt som Yin og Yang Yoga.

"The purpose of Yin Yoga is to restore our natural ability to move with fluidity." Poulie Zink


Hvad vores deltagere siger...

Gør mig glad


“Pilates gør mig glad, for vi har det sjovt, mens vi træner, og kommer i super form.

Pilates gør godt, for mine smerter i skulder er totalt væk”

“Susanne”

God træning


“God træning for hele kroppen, uden overbelastning.

Smerter i hoften er stort set væk”

“Anne”

Smerter er væk


"Yin Yoga hos CorPilates har været med til, at jeg ikke længere har ondt i min overarm og skulderblad" "Marianne" 

Yin Yoga hold

Yin Yoga 

Se bookning for dage | (75 min) | 10 Pladser


Du kan deltage uanset dit fysiske udgangspunkt og alle øvelser udføres stående eller liggende fra din yogamåtte. Der skabes et stille rum med roligt musik, og du vil opleve en nærværende mediativ yoga praksis. Der benyttes udstyr som yogapolster, blokke, bolde, foamroller, tæpper og øjenpuder.

Yoga privat og duo

Tid efter aftale | 1-2 Pladser

 

Her kan du enten praktisere yoga alene , eller du kan gøre det sammen med din mand, kone, kæreste, veninde etc. Yoga tilpasset nøjagtig dit/dine behov, så der er fuld fokus på din yoga praksis.. Herved opnår du maksimalt effekt.

Forud afholdes en samtale med afstemning af ønsker og behov.